19.8.2013

I scream for ice cream!

I scream, you scream, we all scream for ice cream!

Vaikka mun lempivuodenaika on jo ihan nurkan takana, päätin eilen lähes helteisen Ravintolapäivän jälkimainingeissa että pidän kesästä kuitenkin vielä hetken aikaa kiinni. Kaikista syksyn merkeistä huolimatta. Vaikka en millään malta odottaa kumisaappaissa lompsimista, tähän kesään kuuluu vielä ainakin yksi kotikutoinen jäätelösatsi. Jätskimasiina pääsikin heti käyttöön. Omatekoinen lakuversio on niin järjettömän hyvää että ei sitä usein voi tehdä. I would be so so chubby! No mutta nyt tein. Ja nautin kovasti, vailla omatunnon kirvelyä.
Mutta jos vanhat merkit pitävät paikkansa, jäätelönhimo sammuu talvea kohti mitä lyhyempänä päivä paistaa. Tilalle tulee muita addiktioita.


Meillä molemmat käy aina 'salaa' pakastimella nappailemassa jätskirasioista nokareita. Mies jää kiinni aina haarukanjäljistä, minä taas siitä että jätskiä on ensin vähän sulatettu ja otettu hieman isommalla kauhalla :)
Kuka muu syö umpijäistä jätskiä haarukalla, what's the point?? Jätskin pitäisi hieman sulaa ja pehmetä, umpijäisenä ei toimi mun suussa muuta kuin frost bitena.


Anyway, tässä herkullisen lakujäden ohje. Valitettavasti tämä ohje kaiketi vaatii sen masiinan. Harmi etten muista mistä tämän ohjeen olen ylös kirjoittanut. Reseptivihkoseeni en ole tallentanut lähdettä. Mutta hyvää se on, kuka ikinä sen keksikään. Kiitos siitä! :)

5dl kermaa
kourallinen tai pari lakritsia
5 munankeltuaista
1 dl sokeria

1. Lämmitä ja sekoita lakritsaa kermassa, kunnes se liukenee kunnolla.
2. Kiehauta.
3. Vatkaa keltuaiset ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto lakritsikermaan. kuumenna seosta kokoajan sekoittaen kunnes se pulpahtaa kerran. Älä keitä pidempään. Jäähdytä massa lopulta viileässä ja aja se jäätelökoneessa kuohkeaksi.


Nämä 4 ainesosaa ja törkeän hyvä lopputulos!


Eräs meidän tämän kesän suosikeista pitää sisällään seuraavanlaisen litanian ainesosia...
Vähälaktoosinen rasvaton maito, vähälaktoosinen kerma, sokeri, tärkkelyssiirappi, vähälaktoosinen rasvaton maitojauhe, gluukosi, kasvirasva, vähälaktoosinen voi, emulgointiaineet (rasvahappojen mono- ja diglyseridit, soijalesitiini, auringonkukkalesitiini), lakritsijauhe, stabilointiaineet (johanneksenleipäpuujauhe, guarkumi, karrageeni), suola, aromit, väri ((kasvihiili), kaakaovoi, ammoniumkloridi, happamuudensäätöaine (sitruunahappo).

Sorry Ingman.



6 kommenttia:

  1. Sattuipa todella upea ilma Ravintolapäivää piristämään! Todella paljon porukkaa liikenteessä. Mekin pyörittiin lähes aamusta iltaan, pysähdellen mitä herkullisimmissa 'ravintoloissa'
    Tuloksena ÄHKY! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtava sää suosi päivää :) Ravintolapäivä on huippujuttu!

      Poista
  2. Voi että, nyt alkoi kyllä tehdä mieli jäätelökonetta : )
    Tykkään kans lakritsijätskistä tosi paljon, mutta olisihan
    se itsetehtynä ja ilman tollaista lisäainemäärää vielä parempaa.
    Syksystä tykkään minäkin, joten sitä odotellessa : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, pehmeän samettinen lakujätski! :) Itse jätän sinne aina sulamattomia laku-sattumia joukkoon. Simppelit, aidot raaka-aineet :)
      Syksyä malttamattomana odotellessa, can't wait!

      Poista
  3. Hei, me ollaan jäätelösamiksia! Lakritsijätski on mitä ihaninta herkkua ja parhaimmillaan vähän sulaneena. :) Vain jäätelökone puuttuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä lakuversiot on jäätelöiden aatelia! Addiktioksi asti :)
      Lapsena jäätelö piti aina malttaa 'sulattaa' pehmikseksi, vasta sen jälkeen saattoi nauttia :D

      Poista